L’assemblea de delegades i delegats hem organitzat el primer concurs d’il·lustració per escollir la millor portada de l’agenda escolar del curs que ve i la mascota de les olimpíades d’aquest curs.
L'alumnat de l’Institut Maria Espinalt matriculat al curs 2023/2024.
La participació en aquest Concurs implica el consentiment de l'alumne/a autor/a del treball a la divulgació de l'obra presentada, de la manera com el centre cregui oportuna.
MODALITAT A: Disseny i denominació de la mascota oficial de les Olimpíades 2024
MODALITAT B. Concurs de portada i contraportada d’agenda escolar del curs 2024-25
Pots presentar els teus treballs als dos concursos o a cadascun per separat.
El període de presentació començarà el 29 d’abril i finalitzarà el 31 de maig de 2024.
Hauràs d’enviar el teu treball adjunt a un missatge a l’adreça gestio@institutmariaespinalt.cat on haurà de constar el teu nom, cognoms i classe. Les obres es presentaran sense signar.
MODALITAT A: Disseny i denominació de la mascota oficial de les Olimpíades 2024
L’objecte d’aquest concurs és la creació i el disseny d’una mascota oficial, amb el nom corresponent, que promocionarà les Olimpíades de l’Institut Maria Espinalt d’aquest curs.
La temàtica és lliure però es valorarà que estigui relacionada amb l’acte que promocionen, és a dir les olimpíades, i/o reflectir alguna característica del nostre institut.
MODALITAT B. Concurs de portada i contraportada de l’agenda escolar del curs 2024-25
L’objecte d’aquest concurs és la creació i el disseny de la portada i contraportada de l’agenda per a l’alumnat del centre del curs que ve. A la portada hi ha de figurar un dibuix i a la contraportada un lema o frase.
La temàtica de les obres haurà d’estar relacionada amb el món de l'educació i/o amb l’Institut Maria Espinalt.
Has de participar de forma individual i has de ser autor/a dels dissenys que presentis. No s'admetrà l'ús de dissenys de tercers.
Es valoraran aspectes com la qualitat artística, la tècnica, la creativitat i expressivitat de l'obra.
Pots realitzar el teu disseny tant manualment com digitalment.
No s'admetran treballs que puguin ser susceptibles d’ofendre persones, col·lectius o institucions per tenir connotacions sexistes, xenòfobes, racistes, o qualsevol altra condició o circumstància.
Els originals no podran ser exhibits o mostrats prèviament a cap lloc, ni xarxa social.
Març i abril de 2024
L'alumnat de 3r d'ESO està realitzant un taller de tres dies de surf.
20 de març de 2024
Alumnes de l'ERA de batxillerat, dins del repte Repenesem el barri, realitzen una activitat de refotografia històrica en col·laboració amb l'Arxiu Històric del Poblenou.
15 de març de 2024
Alumnes de l'ERA de 4t participen en una activitat de realitat immersiva per tal de després aplicar-lo a les diferents activitats que estan realitzant amb els avis i àvies del casal.
15 de març de 2024
Alumnes de l'ERA de 4t participen en el projecte Mosquito Alert.
15 de març de 2024
Alumnes de l'ERA de 4t en col·laboració amb el CAP del Poblenou i L'Escocesa estan immersos en un procés creatiu i de disseny relacionat amb el benestar emocional i els espais que habitem.
En aquestes imatges el nostre alumnat treballa en un procés de cocreació amb el Col·lectiu Punt 6
11 de març de 2024
Alumnes de 4t d'ESO realitzen tallers de física i química en el Cosmocaixa.
6 de març de 2013
Alumnes de 2n de batxillerat participen en un taller d'electricitat i magnetisme en el MNACTEC
6 de març de 2024
Alumnes de 2n de batxillerat visiten les instal·lacions de l'Ecoparc Besòs.
6 de març de 2024
6, 7 i 8 de març
1 de març de 2024
L'alumnat de 2n d'ESO participa en una activtat de Crossfit
22 de febrer de 2024
L'escriptora Marta Carnicero presenta la seva novel·la Matrioixques que parla de la violació com a arma de guerra.
22 de febrer de 2024
L'alumnat de l'espai temàtic Culture Club visita la premiada biblioteca García Márquez.
22 de febrer de 2024
Alumnes de 1r d'ESO ve al nostre institut per realitzar una activitat de periodisme i entrevistar al nostre alumnat.
21 de febrer de 2024
L'alumnat de 1r d'ESO organitza unes portes obertes per l'alumnat de 6è de les escoles adscrites. Unes vegades fent d'amfitrions, altres visitant-les.
19 de febrer de 2024
Alumnat de Física i Química de 4t d'ESO creen el Museu de la Matèria als passadissos de l'institut.
15 a 19 de febrer de 2024.
Organitzem diferents activitats i xerrades durant la setmana de la dona i l ciència.
14 de febrer de 2024
El Pere, després d'anys de docència al nostre centre, es jubila!
9 de febrer de 2024
7 de febrer 2024
Organitzem un acte reclamant que s'aturi la guerra a Gaza.
6 de febrer de 2024
L'alumnat de 1r d'ESO participa en un taller de dances irlandeses impartit per Aires Celtes de Barcelona.
25 de gener de 2024
1r cicle
3r ESO
3e ESO
3r ESO
19 de gener de 2024
Alumnes de 3r, 4t d'ESO i batxillerat han participat en una jornada maker a l'Ateneu de Fabricació Fàbrica del Sol
15 de gener de 2024
L'equip docent del nostre centre visita el Faig Lab del Cesire dins de la formació que estem fent per acollir i implementar el nostre propi Faig Lab que arribarà a finals d'abril.
Desembre de 2021
1r ESO
Durant les primeres setmanes de setembre l'alumnat de primer ha realitzat activitats per conèixer els companys, espais i funcionament del centre.
1r ESO
Els alumnes de l'espai temàtic Ràdio i Podcast graven els seus podcasts, creats i dissenyats a l'aula, a l'estudi professional de Ràdio Isidreta.
1r ESO
En coordinació amb estudiants de La Llotja els alumnes de l'Espai Temàtic Ara Art preparen un mural al pati de l'institut.
1r ESO
L'alumnat de l'espai temàtic de Fotografia de 1r ESO visita l'Arts Santa Mònica i fa un taller que gira al voltant de l’obra "Tabula rasa" de Mònica Rosselló i Jordi Guillaumet. A través d’una visita a l’exposició i diverses accions que parteixen del diàleg, l’observació i la interacció amb les imatges dels artistes, parlem del record individual i la memòria col·lectiva per compartir els nostres records i posar-los imatges.
2n ESO
Com a jornada especial de la setmana d'acollida es va fer una acampada a l'institut per treballar la cohesió del nivell de segon.
2n ESO
Visita al museu i realització d'un taller com a una de les propostes del projecte d'EAG Química a la cuina, dos àmbits íntimament relacionats. Al llarg del projecte hem comprovat la presència de la química en la cuina quotidiana.
2n i 3r ESO
Participació en la jornada especial proposada pel projecte Cinema en Curs, filmant des de la platja de Bogatell la sortida del sol.
Més de 1.300 plans del món a 170 pobles i ciutats de Catalunya, Galícia, Euskadi, Madrid, Brandenburg, Lituània, Eslovènia, Sèrbia, México i Chile! De les ciutats als camps, dels pobles als mars... albades i capvespres, hores blaves i nits, sols i pluges, núvols i cels blaus, boira i llunes...!
3r ESO
L'alumnat de l'espai temàtic d'Il·lustració han fet retrats en aquarel·la i tinta, posant especial atenció en les paletes cromàtiques, les ombres i la perspectiva.
3r ESO
Els i les alumnes de 3r d'ESO s'ho han passat molt bé amb les activitats fetes a la pista d'atletisme!
4t ESO
Curiositats científiques explicades amb una pinzellada humorística.
4t ESO
Visita al CosmoCaixa dels alumnes de 4t del bloc B.
4t ESO
Anem a Barcelona Activa per conèixer diferents camins per a després de l'ESO.
1r Batxillerat
Alumnes de Batxillerat de l'espai ERA han treballat amb les responsables del programa d'Arts Visuals de Can Felipa en el context de l'exposició actual Never Shall We Labour. Han realitzat una peça audiovisual sobre aquesta i una entrevista amb la Maria Alcaide, una de les artistes que exposen allà una de les seves obres.
1r Batxillerat
Dins de l'espai ERA+ l'alumnat de primer ha acceptat el repte Dones (in)visibles i (o)cultes que tenia com a producció final comuna a tots els grups la redacció d'un article de la Viquipèdia.
En aquesta pàgina podeu consultar les pàgines creades pel nostre alumnat.
1r de Batxillerat
Un grup d'alumnes de primer, dins de l'espai d'aprenentatge ERA+ va fer la presentació de la pel·lícula Um Filme de Verão de la directora Jô Serfaty dins del Festival de cinema L'Alternativa. En acabar la projecció van dinamitzar un diàleg via videoconferència amb la directora brasilera.
Um Filme de Verão va guanyar el premi a la millor pel·lícula en l'edició de l'any passat del festival, però era la primera vegada que es projectava en pantalla gran.
1r i 2n de Batxillerat
Aquest mes hem visitat el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) a Terrassa amb l'alumnat de Física i Química de 1r i 2n de batxillerat. Després d'una visita que ens transportava al Gran Col·lisionador d'Hadrons hem pogut visualitzar el rastre que deixen les partícules que es troben al nostre voltant.
2n de Batxillerat
Hem fet una ruta literària per alguns punts de la ciutat, on el Quixot viu alguna aventura. A més hem visitat: Sala Cervantina a la Biblioteca Nacional de Catalunya amb una important col·lecció de primeres edicions i traduccions de l'obra de Miguel de Cervantes i Terrassa Hotel Duquessa de Cardona, al costat de la casa on Cervantes s'allotjava quan venia a Barcelona.
2n de Batxillerat
Visita guiada a l'exposició temporal del CCCB sobre evolució i ecologia. Planteja un canvi de mentalitat i de sensibilitat que qüestiona la supremacia de l’espècie humana i aposta per una visió del món entès com un ecosistema on conviuen totes les espècies del planeta.
2n de Batxillerat
Els alumnes de física de 2n de batxillerat han visitat el CosmoCaixa. Després d'una visita guiada per conèixer les lleis que governen l'univers, han passejat pels mòduls de la sala Univers i han viatjat a bord de la nau espacial Spherium.
Tots els cursos
Aquest curs 2021-2022 hem viscut el retorn a les reunions en format presencial. Estem molt contentes de poder-vos rebre de nou a l'institut.
Tots els cursos
Celebració de la festa de la Castanyada - Halloween a partir de diversos tallers i activitats: fotografia terrorífica, cuina, maquillatge, pel·lícula i venda de castanyes.
1r de Batxillerat
La Taula Eix Pere IV i Lemur ens han convidat a participar en aquest projecte que proposa un procés d’acció co-educativa comunitària per la reactivació i millora de la plaça de Can Ricart.
1r de Batxillerat
Visita a l'exposició «Molècules que ens han canviat la vida» a l'Institut d'Estudis Catalans al Novembre del 2012.