Fem ME

Alumnes del nostre institut participen a la Revolució Sexual de RAC1

Què ha passat al ME?

Desembre de 2021

Acollida

1r ESO

Durant les primeres setmanes de setembre l'alumnat de primer ha realitzat activitats per conèixer els companys, espais i funcionament del centre.

Ús espais Ràdio Isidreta

1r ESO

Els alumnes de l'espai temàtic Ràdio i Podcast graven els seus podcasts, creats i dissenyats a l'aula, a l'estudi professional de Ràdio Isidreta.

Ara Art

1r ESO

En coordinació amb estudiants de La Llotja els alumnes de l'Espai Temàtic Ara Art preparen un mural al pati de l'institut.

Visita Arts Santa Mònica

1r ESO

L'alumnat de l'espai temàtic de Fotografia de 1r ESO visita l'Arts Santa Mònica i fa un taller que gira al voltant de l’obra "Tabula rasa" de Mònica Rosselló i Jordi Guillaumet. A través d’una visita a l’exposició i diverses accions que parteixen del diàleg, l’observació i la interacció amb les imatges dels artistes, parlem del record individual i la memòria col·lectiva per compartir els nostres records i posar-los imatges.

Acampada

2n ESO

Com a jornada especial de la setmana d'acollida es va fer una acampada a l'institut per treballar la cohesió del nivell de segon.

Sortida al Museu de la Xocolata

2n ESO

Visita al museu i realització d'un taller com a una de les propostes del projecte d'EAG Química a la cuina, dos àmbits íntimament relacionats. Al llarg del projecte hem comprovat la presència de la química en la cuina quotidiana. 

Dia dels plans del món

2n i 3r ESO

Participació en la jornada especial proposada pel projecte Cinema en Curs, filmant des de la platja de Bogatell la sortida del sol.

Més de 1.300 plans del món a 170 pobles i ciutats de Catalunya, Galícia, Euskadi, Madrid, Brandenburg, Lituània, Eslovènia, Sèrbia, México i Chile! De les ciutats als camps, dels pobles als mars... albades i capvespres, hores blaves i nits, sols i pluges, núvols i cels blaus, boira i llunes...!

Peça col·lectiva

Il·lustració

3r ESO

L'alumnat de l'espai temàtic d'Il·lustració han fet retrats en aquarel·la i tinta, posant especial atenció en les paletes cromàtiques, les ombres i la perspectiva.


Sortida a la pista d'atletisme de Marbella

3r ESO

Els i les alumnes de 3r d'ESO s'ho han passat molt bé amb les activitats fetes a la pista d'atletisme!

Monòlegs científics

4t ESO

Curiositats científiques explicades amb una pinzellada humorística.

CosmoCaixa

4t ESO

Visita al CosmoCaixa dels alumnes de 4t del bloc B.

Orientació

4t ESO

Anem a Barcelona Activa per conèixer diferents camins per a després de l'ESO.

Entrevista amb l'artista Maria Alcaide

1r Batxillerat

Alumnes de Batxillerat de l'espai ERA han treballat amb les responsables del programa d'Arts Visuals de Can Felipa en el context de l'exposició actual Never Shall We Labour. Han realitzat una peça audiovisual sobre aquesta i una entrevista amb la Maria Alcaide, una de les artistes que exposen allà una de les seves obres.

Articles a la Viquipèdia

1r Batxillerat

Dins de l'espai ERA+ l'alumnat de primer ha acceptat el repte Dones (in)visibles i (o)cultes que tenia com a producció final comuna a tots els grups la redacció d'un article de la Viquipèdia.

En aquesta pàgina podeu consultar les pàgines creades pel nostre alumnat.

Presentació al Festival de Cinema L'Alternativa

1r de Batxillerat

Un grup d'alumnes de primer, dins de l'espai d'aprenentatge ERA+ va fer la presentació de la pel·lícula Um Filme de Verão de la directora Jô Serfaty dins del Festival de cinema L'Alternativa. En acabar la projecció van dinamitzar un diàleg via videoconferència amb la directora brasilera.

Um Filme de Verão va guanyar el premi a la millor pel·lícula en l'edició de l'any passat del festival, però era la primera vegada que es projectava en pantalla gran.

Sortida al MNACTEC

1r i 2n de Batxillerat

Aquest mes hem visitat el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) a Terrassa amb l'alumnat de Física i Química de 1r i 2n de batxillerat. Després d'una visita que ens transportava al Gran Col·lisionador d'Hadrons hem pogut visualitzar el rastre que deixen les partícules que es troben al nostre voltant.

Ruta literària

2n de Batxillerat


Hem fet una ruta literària per alguns punts de la ciutat, on el Quixot viu alguna aventura. A més hem visitat: Sala Cervantina a la Biblioteca Nacional de Catalunya amb una important col·lecció de primeres edicions i traduccions de l'obra de Miguel de Cervantes i Terrassa Hotel Duquessa de Cardona, al costat de la casa on Cervantes s'allotjava quan venia a Barcelona.

Ciència Fricció

2n de Batxillerat

Visita guiada a l'exposició temporal del CCCB sobre evolució i ecologia. Planteja un canvi de mentalitat i de sensibilitat que qüestiona la supremacia de l’espècie humana i aposta per una visió del món entès com un ecosistema on conviuen totes les espècies del planeta.

CosmoCaixa

2n de Batxillerat

Els alumnes de física de 2n de batxillerat han visitat el CosmoCaixa. Després d'una visita guiada per conèixer les lleis que governen l'univers, han passejat pels mòduls de la sala Univers i han viatjat a bord de la nau espacial Spherium.

Reunions presencials

Tots els cursos

Aquest curs 2021-2022 hem viscut el retorn a les reunions en format presencial. Estem molt contentes de poder-vos rebre de nou a l'institut.

Castanyada

Tots els cursos

Celebració de la festa de la Castanyada - Halloween a partir de diversos tallers i activitats: fotografia terrorífica, cuina, maquillatge, pel·lícula i venda de castanyes.

1r de Batxillerat

La Taula Eix Pere IV i Lemur ens han convidat a participar en aquest projecte que proposa un procés d’acció co-educativa comunitària per la reactivació i millora de la plaça de Can Ricart.


Visita a l'exposició «Molècules que ens han canviat la vida»

1r de Batxillerat

Visita a l'exposició «Molècules que ens han canviat la vida» a l'Institut d'Estudis Catalans al Novembre del 2012.