Informacions pràctiques

8-N: Nova convocatòria de vaga

6 de nov. 2017, 17:53 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte   [ actualitzat el 6 de nov. 2017, 19:22 ]

Com ja sabeu, dimecres 8N hi ha (de moment) convocada una jornada de vaga. En aquests moments hi ha un nombre significatiu de professors i professores del nostre centre que s'adherirà a aquesta. En qualsevol cas, el centre oferirà els serveis mínims establerts i, per tant, si no considereu oportú que el vostre fill i filla faci aquesta aturada, serà atès al centre per professorat de guàrdia.

***MENJADOR***
Pel que fa al menjador, també ha d'oferir els serveis mínims estipulats que en aquest cas vol dir que 1/3 de les persones que atenen el menjador haurà d'atendre a aquelles persones que vulguin fer ús del servei. Això sí, el menjar consistirà en entrepans. Si el vostre fill o filla no assistirà aquell dia, heu d'avisar abans de les 9.30 hores del dimecres per tal que no es comptabilitzi el dinar d'aquell dia en el vostre rebut.

***PROGRAMA ÈXIT 2***
Les educadores ens han comunicat que si hi ha alumnes, elles treballaran.

Convocatòries de vaga

6 de nov. 2017, 17:34 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte

4-O, recuperem (en la mesura del possible) una certa normalitat

Benvolgudes famílies.
Demà, si no es produeixen canvis de darrera hora, intentarem recuperar el dia a dia educatiu dins del nostre institut ja que la major part del professorat ha manifestat la seva intenció de reincorporar-se a les nostres tasques habituals.
Equip de professors i professores del Maria Espinalt.

3-O, vaga general

Benvolgudes famílies.
Com ja sabeu, demà hi ha convocada una jornada de vaga general que serà secundada per un bon nombre de treballadors i treballadores del nostre institut. Tot i que el centre romandrà obert de 8.00 a 15.00 i es complirà amb els serveis mínims estipulats, us informem que no se seguirà l'horari habitual de classes ni es garanteix el funcionament del menjador ni de les activitats extraescolars.
Equip de professors i professores del Maria Espinalt.

Convocatòries de vaga

Diferents sindicats d'alumnes han convocat a l'alumnat de secundària i universitats a afegir-se a la vaga en defensa de l'1-O.
Davant dels dubtes que algunes famílies ens heu plantejat, aclarim que legalment només pot decidir si fer o no fer vaga l'alumnat de segon cicle de l'ESO (tercer i quart). El dret a la vaga de l'alumnat de primer i segon, en canvi, recau en la seva família i és ella qui decideix si els seus fills i filles se sumen a la vaga o no. 

D'aquesta manera, si considereu oportú que el vostre fill o filla s'adereixi a aquesta o d'altres convocatòries de vaga, haureu de fer-nos arribar per escrit o verbalment la vostra justificació.

Modificació del calendari de festivitats del centre

6 de nov. 2017, 17:33 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte

Amb el trasllat de la diada de la Mercè a dilluns passat, ens han acabat de confirmar que no disposem, de 4 dies de festa de lliure elecció, sinó 3. Així doncs, al Consell Escolar d'avui havíem de decidir quina de les quatre festivitats deixaria de ser-ho... Difícil decisió!

Al final hem decidit que la data que deixaria de ser festivitat seria el 12 de febrer, dilluns després de Carnaval.

D'aquesta manera els tres dies de lliure disposició que continuen sent festa són:
 • 13 d'octubre.
 • 7 de desembre.
 • 30 d'abril.
Demanem disculpes (moltes i variades) pels possibles problemes de conciliació i planificació que aquest ball de dates us hagi pogut causar.

Trobades amb famílies

6 de nov. 2017, 17:31 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte

Com us dèiem, aquests primers dies han estat molt intensos i plens d'emocions, però en aquests dies d'interacció inicial us hem trobat a faltar. És veritat que algunes famílies us heu posat en contacte amb nosaltres per a resoldre els seus dubtes o fer-nos arribar els suggeriments que ens permeten millorar dia a dia...

Però en aquest projecte que volem polièdric i del qual tots i totes formem part i li donem la solidesa que requereix estirant cadascuna del seu vèrtex, cal buscar el temps necessari per a trobar-nos i parlar amb tranquil·litat de com podem seguir fent-lo gran.

Així us proposem d'entrada dues dates per a poder parlar i compartir les sensacions d'aquests primers dies.

D'entrada volem començar a convertir en tradició la festa d'inici de curs que vam fer el curs passat en acabar les jornades d'acollida de l'alumnat de primer. Enguany ens ha agradat veure com nois i noies de segon s'han oferit a organitzar aquesta festa i com a l'anterior, us volem, alumnat i equip educatiu, convidar a venir i compartir aquests moments d'alegria pel que hem viscut i il·lusió per totes les coses que vindran. La festa serà el dia 29 de setembre i us podreu passar pel centre a partir de les 12.30 hores. Aquest dia de manera excepcional l'alumnat sortirà del centre a les 14.00 hores.

D'altra banda, el dia 10 d'octubre a les 18.00 de la tarda us convidem a venir per reunir-vos amb els tutors i tutores dels vostres fills i filles per fer un balanç de les primeres setmanes i plantejar-vos les propostes del que ens agradaria arribar a aconseguir durant aquest curs.

Trobades informatives amb les famílies

6 de set. 2017, 17:20 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte   [ actualitzat el 26 de set. 2017, 11:46 ]

El nostre alumnat de 1r d'ESO comença una nova etapa en el seu procés d'aprenentatge. I com gairebé sempre que es produeixen canvis d'aquest tipus, hi ha molta il·lusió i grans expectatives... Segurament pel mateix motiu, apareixeran dubtes i potser algun neguit.

Creiem que totes aquestes emocions s'han d'experimentar i sabem que els pròxims dies seran per a ells i elles dies de gran intensitat en els quals cada moment hauria de ser una sorpresa i alhora la resolució d'alguna de les seves incerteses. El nostre objectiu? Que al finalitzar les jornades d'acollida hagin desaparegut tots els neguits (si és que els tenien) i que els primers dubtes deixin pas a uns altres, aquells que mantenen la seva curiositat desperta i els empeny cap a un compromís envers el seu propi aprenentatge.

I les famílies? Al seu costat i al nostre, acompanyant i vivint amb nosaltres aquest meravellós procés que és la maduració del nostre alumnat. Confiant, però com em deia una família el curs passat, no amb una confiança cega, sinó amb una confiança fruit del diàleg i la certesa de compartir un mateix objectiu.

I precisament perquè ens agrada... perquè necessitem d'aquest diàleg, d'aquesta comunicació, ja hem previst una trobada informativa d'inici de curs amb totes les famílies del centre, les de l'alumnat de primer i les del de segon. Serà el pròxim dia 10 d'octubre a la tarda. Abans les famílies haureu rebut un A finals del mes d'octubre les famílies rebreu l'informe d'adaptació al nou curs redactat pel tutor o la tutora personal del vostre fill o filla.

A banda d'aquesta trobada us volem recordar que sempre que tingueu qualsevol dubte, el nostre correu electrònic està sempre obert i intentarem respondre com més aviat millor.

Què cal portar a l'institut els primers dies de curs?

6 de set. 2017, 7:29 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte   [ actualitzat el 8 de set. 2017, 0:01 ]

Ja us comentàvem que durant els primers dies de curs cal fer una acollida del nostre alumnat per acompanyar-los en aquests moments d'adaptació a la nova etapa que dimarts iniciaran. I en aquest procés d'acollida i retrobament hem d'anar a poc a poc. El primer dia estarem només unes hores per conéixer els nous companys i companyes de la classe, els següents farem activitats de les quals us anirem informant per tal de no desvelar les sorpreses d'aquest inici de curs.
I pel que fa al material, passarà alguna cosa semblant... Dia a dia anirem emplenant una mica més la motxilla.
 • Dimarts 12 de setembre: no han de portar res, només un gran somriure i molta il·lusió.
 • A partir de dimecres 13 de setembre: a banda del somriure, estris per escriure, esborrar.
Molt important! 
 • El chromebook NO l'han de portar durant aquests primers dies. Quan el necessitin, ja els ho comunicarem.

Urgent!! Recollida dels chromebooks de l'alumnat de primer.

6 de set. 2017, 7:27 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte

El pròxim divendres dia 8 de setembre de les 8.00 a les 19.00 hores heu d'anar a recollir a la botiga els chromebooks que heu anat adquirint al llarg de l'estiu!
 • On: Fdos Software (Carrer Espronceda, 136).
 • Quan: Divendres 8 de setembre.
 • Horari: 8.00 a 19.00 (no tanquen al migdia).

Nou equip!

6 de set. 2017, 7:25 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte

Un cop superada la impressió dels primers dies, una magnífica notícia: després de les pors que en algun moment del curs anterior havíem manifestat, podem dir amb alegria i il·lusió que tornem a tenir un gran equip docent! Les noves incorporacions ho han fet amb molta empenta i ganes de contribuir amb les seves idees a continuar construint un projecte educatiu coherent i consistent.

Horari extraordinari del primer dia de curs (12 de setembre)

6 de set. 2017, 7:22 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte   [ actualitzat el 6 de set. 2017, 7:23 ]

Com ja sabeu, aquest curs començarà el dia 12 de setembre i com el curs passat, aquest dia farem un horari especial.
 • 1r d'ESO: 12 de setembre de les 10.00 a les 12.30 hores.
 • 2n d'ESO: 12 de setembre de les 11.00 a les 12.30 hores.
Les primeres setmanes farem activitats d'acollida, més a primer que a segon, per tal de fer menys «dolorosa» la tornada a l'escola... Us anirem comunicant les modificacions que puguin haver-hi a través de fulls informatius que lliurarem als vostres fills i filles.

Horari marc

6 de set. 2017, 7:20 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte

Com ja hem dit altres vegades, el curs que ve tindrem un horari compacte i, per tant, el nostre alumnat no farà tardes. Això implica que el seu horari lectiu s'hagi d'encabir als matins. Així, l'horari marc del nostre institut durant aquest curs serà de les 8.00 a les 15.00 hores amb dos patis de 30 minuts

1-10 of 23