Novetats‎ > ‎

Un pas més cap a la co-avaluació

30 de març 2017, 17:36 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte
La co-avaluació ha de ser fruit del diàleg.
Des de les nostres propostes inicials fins avui, passant per aquelles primeres xerrades de presentació o els missatges d'aquest blog, hi ha hagut una idea d'aquelles que consideràvem bàsiques, part substancial dels fonaments del nostre projecte. Aquesta idea era la de fer una co-avaluació del procés d'aprenentatge del nostre alumnat i el seu compromís cap a aquest.

I en aquest camí de co-construcció constant en el que estem implicades totes les parts de la comunitat educativa del nostre centre, hem sentit la necessitat de continuar avançant, de fer un pas més cap a una co-avaluació que sigui cada vegada més fruit de la reflexió i el diàleg amb el nostre alumnat. Us recordem que el nostre ideal d'avaluació és el d'una avaluació dialogada, diagnòstica i propositiva en la que el pes recau en l'intercanvi entre els i les alumnes i els seus tutors o tutores personals.

En aquest sentit hem cregut necessari escriure l'informe que rebreu la setmana vinent en col·laboració amb el vostre fill, la vostra filla. Volem que aquest informe reculli la pròpia percepció de l'alumne, de l'alumna així com la dels seus professors i professores. I que aquestes percepcions entrin en diàleg amb el seu tutor o la seva tutora personal. El resultat serà aquest informe del qual us parlem i que potser algun dels vostres fills i filles ja us ha mostrat el que ha escrit abans del diàleg necessari.

Per a poder fer possible aquest diàleg hem transformat els espais d'aquest divendres a partir de l'esmorzar, de manera que mentre part del professorat comparteix espais amb els alumnes en activitats autònomes, la resta pot dedicar temps i atenció individual als i les alumnes de la seva tutoria personal.

Resumint. El resultat d'aquest procés serà doncs, un informe que ens agradaria poguéssiu comentar a través del correu electrònic del tutor o la tutora personal. O, si l'equip educatiu ho ha considerat necessari, a través de les entrevistes personals que es faran el pròxim dijous 6 d'abril.

Això, és clar, no és obstacle perquè si alguna família vol venir a comentar l'informe personalment, pugui concertar una cita la primera setmana després de vacances.
Comments