Novetats‎ > ‎

Primera setmana... i quatre informacions.

18 de set. 2016, 10:46 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte
En 1995 Daniel Goleman, un reputat psicòleg nord-americà va publicar un llibre que duia per títol Intel·ligència emocional. En ell explicava perquè tot això de la intel·ligència emocional és molt més important que el quocient intel·lectual. Aquest llibre va ser un best-seller i va suposar una petita revolució. Resulta curiós veure com en aquell mateix moment apareixia una altra novetat que suposaria una gran revolució mundial: internet i el correu electrònic. Totes i tots recordem aquesta segona fita però probablement ningú aleshores vam estar al cas de què va suposar l'aportació universal del Daniel Goleman.

Si us expliquem això ara és perquè potser ens pot ajudar a mostrar el que ha suposat la primera setmana a l'institut. Algunes i alguns dels nostres alumnes pensen que aquesta setmana "no han fet res" però per a nosaltres ha estat una setmana intensa, rica i plena. Fonamental per al que ens espera al llarg del curs i durant la primera etapa. Segurament moltes i molts dels vostres filles i fills estan acostumats a què la feina al centre educatiu  tingui sempre a veure amb la llengua, les matèmatiques, les ciències... i no amb altres aspectes que per a nosaltres són primers i més importants. D'aquí que quan no apareixen aquestes qüestions la sensació que els hi queda és de «no estar fent res».

Us imagineu un pagès que s'enfronta a conrear en una nova terra i que sense res ni més comença a escampar llavors abans d'intentar conèixer el sòl i preparar-lo per a la sembra? Us imagineu uns músics que han de fer un concert amb instruments nous i que directament es posin a assajar sense haver dedicat un temps a conèixer aquests nous instruments i haver-los afinat? 

Nosaltres ho tenim molt clar: si volem tenir èxit, com el bon pagès i com el bon músic, el primer de tot és conèixer les eines i preparar-les com cal. No es tracta d'anar amb presses i precipitar-se. Pensem que és molt més necessari afanyar-se per fer el millor possible la feina que correspon a cada fase i a cada moment. I en això estem ara al Maria Espinalt: estem coneixent-nos i treballant en l'àmbit emocional per construir l'auto-confiança i la confiança mútua que ens ajudi a creure en el nostre èxit per poder projectar-nos cap a ell. Estem observant com som cadascú de nosaltres i què és el que necessitem per arribar a aconseguir aquest èxit. Tal com hem defensat sempre, el benestar és la fase prèvia per engegar qualsevol empresa i el començament d'aquesta nova etapa de les vides de les vostres filles i fills n'és una de molt important. Per a totes les famílies que, com nosaltres, han viscut, crescut i s'han format en un altre sistema educatiu... tingueu paciència! Les mates, la llengua, les ciències i tota la resta de coses arribaran! Però tot al seu temps. Per a nosaltres el més important per garantir l'èxit no són els continguts sinó els contenidors, és a dir, les persones. I aquestes primeres tres setmanes ens dedicarem a això: a una feina potser un pèl invisible però fonamental de cara a l'èxit. Al cap i a la fi, tenim quatre anys d'ESO al davant, temps suficient per a poder dedicar aquestes primeres setmanes a preparar el sòl, a llaurar-lo fins a deixar-lo al punt per rebre les llavors, a afinar perfectament el nostre instrument nota a nota, perquè tant la collita com el concert siguin el millor possible.

D'altra banda us volem comunicar que estem tenint moltes dificultats per tenir les instal·lacions a ple rendiment: tot i que se'ns va dir que el dilluns 12 de setembre el pati estaria acabat, a hores d'ara encara no sabem quan ho estarà definitivament. Igualment encara no tenim preparat ni l'espai per la mediateca i aules polivalents (laboratori, taller...) ni l'equipament necessari per moblar aquests espais. Els ordinadors portàtils del centre i el grup multifunció d'impressió ens acaben d'arribar i no estan encara operatius. Esperem que al llarg d'aquesta setmana ho estiguin. Com ja vegeu, d'il·lusió i de ganes de treballar no anem mancats així que anem suplint unes coses amb d'altres.

Recordatoris/Informacions:

1. Dilluns comença el menjador: ja sabem quin serà el menú (a la web de l'AFA també el trobareu). Totes aquelles persones que no hagin portat emplenat el full d'inscripció abans de les 9.00 de dilluns no podran començar a fer servir aquest servei.

2. Cap al final d'aquesta segona setmana, en principi, tenim idea de començar a fer servir els chromebooks. Per això és molt important que tothom en disposi del seu. No volem començar fins que tothom no estigui del tot preparat perquè ningú no ha de quedar arrere. Per això és molt important que si alguna família encara no ha parlat amb nosaltres i no disposa d'un dispositiu ens ho comuniqui per evitar les complicacions de començar des de l'inici a diferents ritmes.

3. Som conscients que en alguns casos més que en d'altres, els començaments de nova etapa amb nous i noves companyes, amb sistemes diferents en espais diferents poden ser difícils. Igualment entenem l'angoixa que per a vosaltres, les famílies, suposa el fet de veure i viure l'angoixa de les vostres filles i fills. Per això us demanem molta calma i molta paciència. Davant de qualsevol cas, parleu i compartiu-la amb nosaltres. Agraïm a totes les famílies que ens han traslladat les seves preocupacions que ho hagin fet directament amb nosaltres. És molt important que els vostres filles i fills es quedin al marge de tot això i visquin aquest procés de la manera més positiva possible. Així que, davant de qualsevol circumstància que us amoïni, per petita que sigui, estarem encantades i encantats de rebre-vos i parlar-ne.

4. Aviat canviarem el format del web. Fins ara aquest format Bloc ens ha resultat útil per comunicar-nos amb vosaltres però ara les necessitats d'informació han canviat i mirarem de tenir el més aviat possible una interfaç que la faciliti. Us preguem paciència!
Comments