Novetats‎ > ‎

Comencem el segon trimestre!

11 de gen. 2017, 0:37 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte   [ actualitzat el 11 de gen. 2017, 0:49 ]

Benvolgudes i benvolguts, tornem a començar després d'unes merescudes vacances on hem mig-desconnectat de l'univers Maria Espinalt. I parlem de mitja desconnexió perquè el primer trimestre, entre altres avaluacions, ha tingut lloc l'avaluació del funcionament del centre i fruit d'aquest procés de reflexió hem volgut introduir alguns canvis i alguns ajustaments. Com ja sabeu, ens agrada explicar que tenim la idea que el nostre centre sigui una institució viva: que creixi i que evolucioni, que s'adapti i que millori al pas del temps. Aquest curs en el quual la dimensió i la motivació de la plantilla ens ho permet hem decidit aprofitar l'estada al port que han estat aquestes vacances per introduir aquestes modificacions que ens permetin navegar millor segons la manera en què ho pretenem. Potser les vostres filles i fills ja us han explicat alguna cosa. En qualsevol cas, l'essència es manté i els canvis afecten sobretot a qüestions de distribució  horària (espais que abans es feien a la tarda passen al matí i a l'inrevés)  i a l'oferta d'espais i propostes educatives (apareixen nous projectes i nous espais per diversificar encara més la proposta educativa del centre).

En aquesta primera publicació del 2n trimestre, a més de desitjar-vos bon any, volem comunicar-vos que seguim mantenint les ganes i la il·lusió en el projecte i que enfrontem els reptes que tenim al davant amb la intenció de resoldre'ls de la millor manera possible. D'entrada us hem d'informar que el darrer dia del trimestre passat se'ns va comunicar l'atorgament d'una partida pressupostària extra que, tot i que encara l'esperem, ens va alegrar el comiat de l'any. Això no treu que encara hi hagi situacions complexes al davant: estem esperant una reunió per saber quins seran les instal·lacions i els recursos humans amb els quals comptarem l'any vinent, així com saber com evoluciona el calendari que hi ha previst en relació al creixement del centre. L'experiència ens demostra que les coses no són fàcils i que hem de lluitar plegats i plegades per aconseguir la millor situació possible. Per això, entre les sol·licituds d'aquest primer comunicat està la de demanar-vos un cop més la vostra força i la vostra cooperació per tirar endavant amb el projecte. Ja anirem concretant la manera.

Una de les coses amb les quals estem molt satisfetes i satisfets del que hem tingut durant el primer trimestre és amb la sensació que ens ha quedat després de la participació de persones alienes a l’equip docent en els diversos espais d’aprenentatge. Ens referim tant als tallers com a les conferències que hem viscut al centre. Hem vist interessar-se, gaudir i aprendre a les persones que hi han assistit, tant a les conferències sobre l'Antàrtida com a la de les persones refugiades, els tallers sobre estereotips i qüestions de gènere o el de cal·ligrafia i il·lustració oriental que ens va oferir una mare d’una alumna del centre. En aquest sentit us adrecem una nova petició: estem segures i segurs de què entre vosaltres, les famílies, hi ha tot un capital de coneixements i savieses que mereixen ser compartides i posar-les a disposició de la totalitat de la comunitat. Això inclou les habilitats que teniu en tots els àmbits, com ja vam comprovar amb l’esmentat taller. Per això us demanem que ens feu arribar aquestes destreses i coneixements. Tot el que  pugueu aportar a la comunitat del centre serà més que benvingut.

Per últim recordar-vos que continuem estant aquí, de l'altra banda de la pantalla però ben a prop. Som conscients que tot el que fem no és ni molt menys perfecte, que hi ha coses a les quals ens agradaria arribar i a hores d'ara no ho estem fent, que hi ha aspectes que no estan sortint com desitjàvem i per descomptat, que segurament estem prenent decisions que potser no són del gust de tothom. Per això us volem recordar que perquè tot el projecte rutlli necessitem el vostre "feedback", saber com us sentiu i com viviu el projecte les famílies, amb quines coses esteu satisfetes i quines trobeu que no acaben de funcionar com us agradaria. Insistim de nou en què aquesta aventura no ha fet més que començar, que continua en construcció i que la idea és co-construir-la entre totes i tots. Tenim realment poques ocasions de trobar-nos cara a cara però no per això la comunicació ha de deixar de ser fluïda. Aprofitem per recordar que, a més dels tutors i tutores que ja coneixeu, tenim un espai, l'observatori del benestar  (benestar@institutmariaespinalt.cat) al qual podeu adreçar totes les qüestions que considereu i que no us facin sentir bé. A l'observatori a més de professorat i alumnat hi ha dues famílies implicades a les quals també podeu adreçar-vos directament (benestar-families@institutmariaespinalt.cat). Les vostres aportacions ajudaran a construir més i millor un projecte amb el qual des de totes les bandes estiguem més identificats.


Així que només desitjar-nos a totes i tots plegats tenir un bon segon trimestre, on anem consolidant aquest projecte que estem construint, on seguir lluitant per un millor futur del mateix i on seguir gaudint i aprenent amb totes les propostes, oportunitats i contextos que tenim per davant.
Comments