Novetats‎ > ‎

Com a professorat d'aquest centre que som, us devem una explicació, i aquesta explicació que us devem, us l'hem de pagar...

30 de març 2017, 16:55 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte
Us devem una explicació... i us l'hem de pagar!
Hem entrat en un període que ens demana... ens exigeix fer balanç de les setmanes, dels mesos que ja hem deixat enrere... I personalment (i és una percepció compartida pels meus companys i companyes i algunes famílies amb les quals hem anat parlant durant els últims dies) haig de confessar-vos que una de les coses que més em dol és haver tingut abandonat al llarg del trimestre aquest canal de comunicació que és aquest blog.

L'equip docent de l'institut vivim immersos en un dia a dia d'una intensitat enorme com mai abans havíem viscut en l'àmbit laboral. És el que hi ha quan et fiques en una empresa de la mida de la nostra. Duem a terme una triple feina: per una part crear, dissenyar, descobrir nous processos i maneres de fer les coses d'una manera diferent de com normalment les havíem fet sempre als instituts on havíem treballat; per una altra organitzar i crear les eines que puguin fer possible aquests processos diferents; i, per últim però no menys important, dur-los a terme, gestionar la seva execució en el dia a dia.

El resum del paràgraf anterior ve a ser que definitivament tenim a sobre un munt de feina i que en aquestes alçades de la cursa, quan ja fa temps que vam deixar arrere la sortida però que encara ens queda per arribar a la meta, les forces que tenim són ja les justes. Volíem compartir amb vosaltres aquesta sensació i és que realment estem bastant cansats i cansades.

Venim a més, a més d'un moment del curs en el qual hem hagut de treballar força per aconseguir aclarir i disposar del que considerem mínims necessaris per al curs vinent. Un procés que a vegades ens ha tocat els ànims en veure la magnitud de les dificultats que teníem al davant.

Tot això és el que ha fet que d'aquesta web hagi desaparegut (momentàniament!) una part d'aquell esperit, d'aquell tarannà que tenien els missatges d'inici de curs. Però és exactament això: han estat absents al web simplement. Per sort podem comptar amb vosaltres, les famílies. Sempre hem sostingut que la vostra participació és un dels pilars del centre perquè un institut és fonamentalment una comunitat amb un projecte. I aquí heu estat, al nostre costat, tot aquest temps, on hi ha hagut moments no massa dolços. Ara també esteu, per recordar-nos què, malgrat totes les dificultats, el que ja tenim, el que estem construint és un centre amb qüestions per millorar i amb dificultats per superar però amb moltes coses positives que ja estan en el nostre haver.

Amb aquest missatge us volem transmetre diverses coses. Una d'elles és l'agraïment per la vostra comprensió, el vostre reconeixement i el vostre suport, realment necessari en aquests moments on les forces comencen a estar justes. Una altra és la confirmació de què si les forces tenen daltabaixos, la il·lusió i les ganes de seguir co-construint i avançant en aquesta línia que ens hem marcat continuen instal·lades en el si de tot l'equip. Seguim sentint-nos afortunats i afortunades de poder viure aquesta experiència que transcendeix el merament laboral i que és la de tenir l'oportunitat de construir un institut diferent.
Comments