Novetats‎ > ‎

Avaluació(ns)

8 de maig 2017, 17:38 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte
Ha arribat el mes de maig i amb ell arriba el moment de començar a plantejar-se el final de curs. Us confessem que aquest fet acostuma a ser una font de sensacions contradictòries. D'una banda vivim l'alegria de tot el que hem fet al llarg del curs, l'arribada de les colònies, les festes i els festivals i, no us enganyarem, la perspectiva d'unes vacances que el curs intens que hem viscut les fan més desitjables.
S'apropen les vacances!
Però d'una altra banda, el final de curs comporta també una sèrie de realitats que no ens fan sentir del tot bé: els comiats, que per sort seran un «fins al curs que ve», tota la paperassa i burocràcia de tancament ja sense el contacte amb el nostre alumnat amb tant ens motiva i amb el que tant ens agrada compartir l'espai i el temps... però sobretot la qüestió ja avançada a l'inici de curs de l'avaluació final. Qüestió que vivim com un fet contradictori amb l'esperit del nostre projecte educatiu, ja que ens aboca a fer quelcom que considerem terrible i injust i al que malauradament no ens podem negar: posar una nota numèrica a cada persona.
És precisament aquest tema un del que més ocupats i preocupats en té en aquestes darreres setmanes i per això volíem compartir-lo amb vosaltres. Perquè si una cosa tenim clara, és que no hi ha una manera justa de fer-ho. Estem buscant la quadratura del cercle: intentar mantenir la coherència amb la nostra idea de no jutjar ningú i d'evitar comparances, tractar de trobar la manera menys injusta d'assignar-les i alhora mirar que les notes no perjudiquin a ningú. Com ja imagineu, en el nostre cas, les notes tractaran de resumir la manera d'estar de cada alumne/a durant aquest curs, valorant el compromís de cada persona amb el seu procés, la seva actitud, el seu esforç... En qualsevol cas es tractarà d'unes decisions difícils, decisions que insistim, prendrem per imperatiu legal i a contracor.
Per sort abans d'això ens arriba una avaluació que ens satisfà molt més: la del Centre. La setmana vinent començarem amb el Debat Sobre l'Estat del Centre, l'esdeveniment on tothom podrem dir la nostra sobre el que vivim i percebem del nostre Institut. En aquest cas no es tracta de jutjar ningú sinó de mirar quines coses volem celebrar i sobre quines hem d'aplicar-nos per millorar-les. Un cop més us demanem la vostra implicació en la co-construccio del Maria Espinalt i un cop més us agraïm la vostra col·laboració. Tot això per seguir caminant plegats i plegades.
Comments