Nou número de la revista!

31 de març 2019, 19:53 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte

Arribem una mica tard... La vida a l'institut és tan intensa que ens està costant acomplir els terminis que ens havíem proposat, però aquí estem! 
portada
Esperem que us agradi.

Horari de preinscripcions

27 de març 2019, 17:48 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte   [ actualitzat el 1 d’abr. 2019, 6:58 ]

Al nostre centre només disposem de mitja dotació d'auxiliar administrativa i no hem rebut cap reforç per tal de poder oferir un horari més ampli perquè pugueu lliurar la vostra sol·licitud de preinscripció. Així, aquest és l'horari de preinscripcions que podem oferir al nostre centre:

 • Divendres 29:  de 9.00 a 11.00 hores i  d'11.30 a 14.00 hores.
 • Dilluns 1: de 8.30 a 10.30 i de 13.00 a 14.30 hores
 • Dimarts 2: de 8.30 a 14.30 hores.
 • Dimecres 3: de 13.00 a 14.30 hores.
 • Dijous 4:  de 8.30 a 14.30 hores.
 • Divendres 5: de 8.30 a 10.30  i 11.00 a 14.30 hores.
 • Dilluns 8 : de 8.30 a 10.30 i 13.00 a 14.30 hores
 • Dimarts 9: de 8.30 a 14.30 i de 16.00 a 18.00 hores.

Preinscripcions 2019-2020

18 de març 2019, 6:28 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte

Preinscripció al nostre centre

S'apropa el moment de lliurar les vostres sol·licituds de preinscripció en el nostre institut. Això serà entre el 29 de març i el 9 d'abril. L'orari d'atenció al públic us el comunicarem una mica més endavant, quan ens confirmin del Consorci si tindrem (o no) una mica de suport a la secretaria del centre.


Us agrairíem que durant el període de preinscripció ens feu arribar les vostres consultes via correu electrònic en la mesura que sigui possible, donat que no sempre ens serà possible respondre via telefònica. Intentarem donar una resposta ràpida als vostres correus. De totes maneres, a la pàgina del Consorci teniu tota la informació sobre la preinscripció, documentació que cal aportar i puntuació... i està molt ben explicada!

D'altra banda, si voleu agilitzar el tràmit de lliurar la vostra sol·licitud de preinscripció i podeu imprimir-la a casa. Aviat trobareu l'enllaç a la pàgina del Consorci. Si no, al centre us lliurarem una còpia perquè pugueu emplenar-la aquí mateix.

Si necessiteu més informació, podeu anar a la pàgina web del Consorci d'Educació de Barcelona on es parla de la preinscripció per al pròxim curs:

En qualsevol cas, ja us avancem que la documentació (sempre original i fotocòpia!) amb la qual heu d'acompanyar el vostre formulari de sol·licitud és la següent:
 • Formulari de preinscripció omplert.
 • Original i fotocòpia del llibre de família o altres documents relatius a la filiació. Si l'alumne o alumna està en situació d'acolliment, la resolució d'acolliment del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
 • Original i fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant (pare, mare, tutor o tutora o guardador o guardadora de fet) o, si el sol·licitant és estranger, de la targeta de residència on consta el NIE o el passaport. Si es tracta d'estrangers comunitaris, document d'identitat del país d'origen.
 • Original i fotocòpia del DNI de l’alumne o alumna en cas que sigui major de 14 anys o tingui DNI tot i ésser menor de 14 anys.
 • De forma extraordinària, les dades d'identificació o de filiació dels alumnes estrangers també es poden acreditar amb el document d'identitat, el llibre de família del país d'origen o la documentació alternativa que la persona pugui aportar. 

Sessió de Portes Obertes 2019

28 de febr. 2019, 1:00 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte

Aquesta és la presentació (re)actualitzada de la nostra sessió de Portes Obertes que vam fer el passat 27 de febrer. Molt bones vibracions i gran satisfacció per poder presentar a les famílies el nostre projecte a les famílies del barri.

Revista d'alumnes del nostre institut

19 de febr. 2019, 7:18 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte   [ actualitzat el 26 de febr. 2019, 17:16 ]

Després de molta feina al primer trimestre, estem en disposició de comprometre'ns a publicar cada mes (als voltants del dia 15) una revista digital amb algunes de les moltes coses que passen al nostre centre cada dia.
Per poder llegir la revista heu de seguir aquest enllaç. Qualsevol suggeriment, aportació en forma de textos o imatges serà molt benvinguda en l'adreça de la revista (me.revista@institutmariaespinalt.cat).

Trobada de Portes Obertes 2019

2 de febr. 2019, 12:19 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte   [ actualitzat el 5 de febr. 2019, 7:25 ]

Ja tenim data per la trobada de Portes Obertes d'aquest curs i serà el dimecres 27 de febrer.
Portes Obertes 2019
(Fotografies de Bruno Caballero, alumne de 3r d'ESO)

Com ja és habitual al nostre centre us proposem dues hores, dos torns en funció de l'escola de procedència del vostre fill o filla. L'objectiu és poder atendre-us el millor possible.

Dia: 27 de febrer
Hores:
 • 17.00 hores: Sant Martí, Fluvià, Llacuna, Pere IV,  La Mar Bella i Poblenou.
 • 18.00 hores: Arenal de Llevant, Bogatell, Les Acàcies, Vila Olímpica, Antoni Brusi i Concepción Arenal.
Ah, i les famílies que no sou de cap d'aquestes escoles... podeu venir a qualsevol de les dues convocatòries, la que us vingui millor. Com dèiem, el que ens agradaria és aconseguir un espai i un temps agradable per a poder compartir amb vosaltres el nostre projecte. En els diferents apartats d'aquesta web hi ha (i en els pròxims dies anirem afegint més) informació detallada d'aquest: us convidem a donar un cop d'ull! 

Web en obres...

1 de febr. 2019, 15:15 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte

A l'Institut Maria Espinalt ens prenem molt seriosament la feina. Així que igual que el nostre alumnat fa cada dia, nosaltres, els responsables del centre hem començat el procés de renovació d'aquest web. Després d'aquests primers anys és evident que toca fer canvis que ajudin a visualitzar, precisament, el que fem en el dia a dia del nostre institut.
 

Aviat, en unes setmanes, penjarem nous continguts que ens agradaria que servissin perquè pugueu fer-vos una idea de la vida i l'esperit que l'alumnat i els docents respirem en aquest centre.
 

D'entrada aquests canvis seran només la incorporació al web de nous continguts, però amb el temps els canvis acabaran arribant a la mateixa estructura de la pàgina web.

Calendari del segon trimestre

29 de gen. 2019, 0:36 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte   [ actualitzat el 29 de gen. 2019, 0:47 ]

Calendari del primer trimestre.
Després d'aquestes primeres setmanes de l'any, compartim el calendari del segon trimestre per tal d'afavorir la conciliació i encaixar les nostres agendes.

Renovació del Consell Escolar. Calendari.

4 de nov. 2018, 17:57 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte   [ actualitzat el 4 de nov. 2018, 18:00 ]

Fa un parell d'anys constituíem el nostre primer Consell Escolar: moment important que ens feia prendre consciència que el nostre projecte «oficialment» s'havia posat en marxa. Ara toca la primera renovació d'aquest òrgan de participació. 

En aquestes eleccions es renova la meitat del Consell Escolar, però com que el centre ha crescut, també creix el nombre de persones que en formen part. 
Això vol dir que pel que fa al sector famílies, s'escolliran dues persones. A la web del Departament podeu trobar la documentació necessària per a la presentació de les vostres candidatures. Documentació que podeu deixar un cop complimentada a la secretària del centre abans del termini establert (16 de novembre).

D'altra banda, també es necessiten dues persones (una farà de suplent) per assistir com a supervisores el dia de la votació de les famílies.
Per a més informació, podeu llegir la pàgina del Departament sobre el Consell Escolar o la del Consorci. La documentació necessària per a presentar la vostra candidatura a supervisora la trobareu també a la web del Departament i la podreu lliurar a la secretària del centre abans del 22 de novembre.

El procés electoral s'iniciarà el dia 5 de novembre. I aquest és el calendari d'aquest procés:
 • Del 5 al 8 de novembre: publicació del cens electoral (sector famílies, alumnes, professorat i PAS). Les llistes d'aquest cens estaran penjades a l'entrada del centre.
 • Del 5 al 8 de novembre es podran presentar reclamacions a les inscripcions al cens. Les reclamacions es realitzaran mitjançant escrit dirigit al director del centre. 
 • 9 de novembre: sorteig per determinar els vocals de les meses electorals.
 • 12 de novembre: Comunicació de la designació dels membres de les meses electorals
 • 14 de novembre: Publicació de la composició de les meses electorals
 • 15 de novembre: constitució de les meses electorals.
 • 16 de novembre: últim dia per presentar les candidatures.
 • 16 de novembre: publicació del cens definitiu en cas d'haver-hi reclamacions.
 • 20 de novembre: publicació de les candidatures al tauler d'anuncis del centre.
 • 22 de novembre: darrer dia per presentar candidatura per fer de supervisor.
 • 27 de novembre, de 10.00 a 10.30 hores: votació dels membres del PAS.
 • 28 de novembre, de 8.30 a 10.10: votació d'alumnes.
 • 28 de novembre, a les 16.00 hores: votació del professorat.
 • 28 de novembre, de 16.00 a 20.00: votació de pares i mares.

Qüestions pràctiques per a començar el curs amb tranquil·litat...

12 de set. 2018, 17:28 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte   [ actualitzat el 12 de set. 2018, 17:55 ]

Ahir vam començar el curs amb il·lusió. Davant nostre, mesos d'emocions, esforç i d'aprenentatges. El nostre desig? No deixar que les caigudes i els errors que probablement cometrem ens treguin ni tan sols una espurna d'aquesta il·lusió que ahir va il·luminar els nostres rostres omplint-los de somriures.
Comença el curs!
I per a facilitar l'aconseguiment d'aquesta gran fita un parell d'informacions molt pràctiques que segur ens faran el camí més planer si tots i totes les tenim a la ment.
Material recomanat
Una. El material que considerem facilitarà al nostre alumnat les seves tasques si el porten cada dia al centre en bon estat.
Calendari del primer trimestre.
Dos. Una previsió de calendari del primer trimestre per tal d'afavorir la conciliació: segurament no podrem solucionar el que la nostra societat fa difícil, però com a mínim no ens agradaria acabar sent un pal a les vostres rodes.

Esperem que aquestes informacions us siguin d'utilitat.

Seguim!

1-10 of 81