Seguim construint... però a la platja!

15 de jul. 2019, 11:34 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte

Seguim construint!
A partir d'avui, hem tancat l'institut fins a setembre. Nosaltres continuem construint, però des de casa, o des de la platja o des d'allà on sigui que ens porti el vent. De fet, seguirem pendents dels missatges que arribin als nostres correus electrònics fins a final de mes i donarem resposta a les vostres consultes com més aviat millor.
Bon estiu!

Curs 2019-2020. Ajuts de menjador escolar.

20 de juny 2019, 4:20 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte

S'acaba de publicar al DOGC la resolució on s'aproven les bases per a l'atorgament dels ajuts individuals de menjador per al curs vinent.
menjador escolar
A la pàgina Ajuts de menjador escolar del Consorci d'Educació de Barcelona trobareu tota la informació necessària i, en particular, un full informatiu i el formulari de sol·licitud. Formulari que podreu lliurar-nos omplert quan feu la matrícula del vostre fill o filla i nosaltres el tramitarem.

Les sol·licituds es podran presentar en dos períodes, ara al juny el primer i al setembre el segon. Els terminis per presentar aquesta sol·licitud són:

Primer període
    Presentació de sol·licituds:  entre els dies 20 i el 28 de juny de 2019, ambdós inclosos.

Segon període
    Presentació de sol·licituds:  entre els dies 2 i el 20 de setembre de 2019, ambdós inclosos.

Horari de matriculació. Curs 2019-2020

12 de juny 2019, 6:56 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte   [ actualitzat el 12 de juny 2019, 6:58 ]

S'apropa el termini per a fer la matrícula del nostre futur alumnat.
De dijous 20 a dimecres 26 de juny, les famílies de l'alumnat admès en el nostre centre heu de formalitzar la seva matrícula. Aquest curs per fi la matrícula es farà a l'edifici nou al carrer Camí Antic de València, 82.
A informacions pràctiques o seguint aquest enllaç trobareu més informació sobre l'horari  i la documentació necessària per a fer la matriculació.

Nou horari pel curs 2019-2020

8 de juny 2019, 2:03 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte   [ actualitzat el 8 de juny 2019, 10:14 ]

Com ja sabeu, el pròxim curs amb el nou edifici arribava també la consigna del Consorci de renunciar a la jornada compactada que havíem gaudit els dos darrers cursos.
Després de donar-li unes quantes voltes intentant satisfer al nombre més gran de persones de la nostra comunitat educativa, aquesta és la proposta que va aprovar fa uns dies el nostre Consell Escolar:
nou marc horari
1r d'ESO: de dilluns a divendres entraran a les 8.00 hores i sortiran a les 15.30 hores amb un espai migdia per dinar de 12.45 a 13.45 hores.

2n d'ESOde dilluns a divendres entraran a les 8.00 hores i sortiran a les 15.30 hores amb un espai migdia per dinar de 13.15 a 14.15 hores.

3r i 4t d'ESO: mantindrà el mateix horari que fins ara: entraran a les 8.00 hores i sortiran a les 15.00 hores. Hora en la qual tindran la possibilitat de quedar-se a dinar al centre si així es necessita.

Resumint molt... Aquest horari respon a la necessitat de fer torns a un menjador petit, acabar al més aviat possible per permetre el desenvolupament per part del nostre alumnat de les seves activitats extraescolars, fer un horari regular al llarg de tota la setmana i mantenir patis separats per cursos, ja que el pati tampoc és massa gran.

Comencem a fer la collita d'un curs de feina intensa!

22 de maig 2019, 0:36 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte   [ actualitzat el 22 de maig 2019, 1:13 ]

Efectivament, el curs s'està acabant i molts dels nostres espais d'aprenentatge estan començant a mostrar els resultats d'un curs de feina ben feta. Aquests són alguns dels primers resultats, aviat, més!

Molta reflexió i molt esforç hi ha darrere d'aquestes produccions. El curs és llarg i hi ha hagut moments de tots els colors, però la qualitat d'aquestes demostra el compromís i implicació de tots i totes: alumnes, docents i famílies.

Gràcies a tots i totes. 

2n d'ESO: Cinema en Curs
A Cinema en Curs de segon teníem l'encàrrec extern de fer una peça visual per una de les cançons que el grup Avstral interpretava al seu concert dins del festival La Pedrera Artlab. La peça es projectava a unes pantalles que hi havia a l'escenari, darrere dels músics.

1r d'ESO: En Residència amb Joan Colomo.
Al llarg del curs, un grup d'alumnes de primer amb l'ajuda del músic Joan Colomo i el professor Josep Gallego han desenvolupat un taller de composició de cançons: Fàbrica de hits. Fa uns dies van fer una primera presentació, que repetiran a la festa de final de curs, abans d'enregistrar les seves creacions en un CD.
Invitació a la presentació de l'En Residència amb Joan Colomo
Tal com va explicar el Joan Colomo, el taller era de composició de cançons i no d'interpretació i per això se'ls hi veu tan tímids ;o)


Com ja us dèiem, aviat més produccions i més informació a la nova revista!

Calendari de juny

21 de maig 2019, 1:55 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte

Calendari del primer trimestre.
El curs s'està acabant i el trasllat al nou edifici, a banda de fer-nos moltíssima il·lusió, ens està condicionant aquesta recta final i fent-nos experts malabaristes! 

Sigui com sigui, aquest és el calendari del juny per tal d'afavorir la conciliació i encaixar les nostres agendes.

Exposició «My Dream Of Peace»

9 de maig 2019, 1:06 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte

cartell de l'exposició «My dream of peace»
Un grup d'alumnes del nostre institut han participat en la proposta i organització d'aquesta exposició acollida al Casal de Barri La Llacuna.

Es tracta d'una selecció dels dibuixos que noies i nois d'arreu del món han confeccionat en el programa Paint Pals de la Friendship Force International en els quals havien de visualitzar la pau, plasmant sobre el paper les seves iconogràfiques mirades del que per a ells significa la pau al món.

L’exposició internacional ‘My dream of Peace’ es podrà visitar al Casal de Barri La Llacuna (c. Bolívia, 49) del 13 al 23 de maig de dilluns a divendres de 16 a 20 h.

La proposta ha estat elaborada per l’alumnat de l’institut Maria Espinalt que va participar en l’Audiència de Nois i Noies 2019, que tenia justament la pau com a tema principal sota el lema ‘Barcelona, ciutat de pau’. Als matins el nostre alumnat fa visites guiades i activitats per a les escoles que vulguin assistir-hi a l'exposició.

La mostra està acompanyada d’un programa d’activitats adreçades a diferents grups de persones. En el document adjunt teniu més informació sobre aquestes activitats.

Nou número de la revista!

31 de març 2019, 19:53 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte

Arribem una mica tard... La vida a l'institut és tan intensa que ens està costant acomplir els terminis que ens havíem proposat, però aquí estem! 
portada
Esperem que us agradi.

Horari de preinscripcions

27 de març 2019, 17:48 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte   [ actualitzat el 1 d’abr. 2019, 6:58 ]

Al nostre centre només disposem de mitja dotació d'auxiliar administrativa i no hem rebut cap reforç per tal de poder oferir un horari més ampli perquè pugueu lliurar la vostra sol·licitud de preinscripció. Així, aquest és l'horari de preinscripcions que podem oferir al nostre centre:

 • Divendres 29:  de 9.00 a 11.00 hores i  d'11.30 a 14.00 hores.
 • Dilluns 1: de 8.30 a 10.30 i de 13.00 a 14.30 hores
 • Dimarts 2: de 8.30 a 14.30 hores.
 • Dimecres 3: de 13.00 a 14.30 hores.
 • Dijous 4:  de 8.30 a 14.30 hores.
 • Divendres 5: de 8.30 a 10.30  i 11.00 a 14.30 hores.
 • Dilluns 8 : de 8.30 a 10.30 i 13.00 a 14.30 hores
 • Dimarts 9: de 8.30 a 14.30 i de 16.00 a 18.00 hores.

Preinscripcions 2019-2020

18 de març 2019, 6:28 publicada per Miguel Angel Baeta Monforte

Preinscripció al nostre centre

S'apropa el moment de lliurar les vostres sol·licituds de preinscripció en el nostre institut. Això serà entre el 29 de març i el 9 d'abril. L'orari d'atenció al públic us el comunicarem una mica més endavant, quan ens confirmin del Consorci si tindrem (o no) una mica de suport a la secretaria del centre.


Us agrairíem que durant el període de preinscripció ens feu arribar les vostres consultes via correu electrònic en la mesura que sigui possible, donat que no sempre ens serà possible respondre via telefònica. Intentarem donar una resposta ràpida als vostres correus. De totes maneres, a la pàgina del Consorci teniu tota la informació sobre la preinscripció, documentació que cal aportar i puntuació... i està molt ben explicada!

D'altra banda, si voleu agilitzar el tràmit de lliurar la vostra sol·licitud de preinscripció i podeu imprimir-la a casa. Aviat trobareu l'enllaç a la pàgina del Consorci. Si no, al centre us lliurarem una còpia perquè pugueu emplenar-la aquí mateix.

Si necessiteu més informació, podeu anar a la pàgina web del Consorci d'Educació de Barcelona on es parla de la preinscripció per al pròxim curs:

En qualsevol cas, ja us avancem que la documentació (sempre original i fotocòpia!) amb la qual heu d'acompanyar el vostre formulari de sol·licitud és la següent:
 • Formulari de preinscripció omplert.
 • Original i fotocòpia del llibre de família o altres documents relatius a la filiació. Si l'alumne o alumna està en situació d'acolliment, la resolució d'acolliment del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
 • Original i fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant (pare, mare, tutor o tutora o guardador o guardadora de fet) o, si el sol·licitant és estranger, de la targeta de residència on consta el NIE o el passaport. Si es tracta d'estrangers comunitaris, document d'identitat del país d'origen.
 • Original i fotocòpia del DNI de l’alumne o alumna en cas que sigui major de 14 anys o tingui DNI tot i ésser menor de 14 anys.
 • De forma extraordinària, les dades d'identificació o de filiació dels alumnes estrangers també es poden acreditar amb el document d'identitat, el llibre de família del país d'origen o la documentació alternativa que la persona pugui aportar. 

1-10 of 88